Första kollen i samhällena för säsongen.

Igår och idag har jag åkt runt till mina bigårdar och gjort rent bottnar och gjort en första snabbkoll. Första samhället jag öppnade var starkt och hade inga döda bin och vaxrester i botten, dom har städat ur helt själva. När jag lyfte av yngellådorna kändes dom tunga och jag befarade att det var mycket vintermat kvar, vilket händer ibland. Till min förvåning så var det färsk nektar, så det var till att lyfta på skattlådor även om det känns för tidigt. Dom två yngellådorna var fulla med bin. Det gäller att hänga med så här års, för bipopulationen ökar snabbt, men ge inte bina för stort utrymme heller. Hamnar man efter här så svärmar bina i juni månad.
Samhällen som invintrat på två lådor har fått skattlådor på och samhällen invintrade på en låda fick en ny låda med mellanväggar som jag ställde på botten under befintligt yngelrum.


Posted in Allmänt by with comments disabled.