Uppföljning invintring

Igår kväll kollade jag till kupan som står i Örebro Biodlarförenings bigård och bina har dragit ner vintermaten. Då är allt som det ska och jag fyller på med en halv hink Bifor till.


Posted in Invintring, Örebro Biodlarförening by with comments disabled.

Invintring

Ikväll startade jag invintringen på samhället jag flyttat till Örebro biodlarförenings föreningsgård för några veckor sedan. Det är ett delat samhälle som inte riktigt kommit igång.

Planen är att på onsdagsträffarna under sommaren visa hur jag sköter bikupan under sommaren för nybörjare och andra intresserade. När jag får fram parade drottningar till nästa sommar ska jag byta ut drottningen.

Jag varroa bekämpar med Apiguard, eftersom det blir för trångt att lägga förpackningen rätt vänt så placerar jag den upp och ner i ena hörnet. Sedan lägger jag på foderlådan. Fyller bara på med en halv bifor hink. Nu väntar jag en eller två veckor för att fylla på resten av bifor.Posted in Invintring by with comments disabled.

Förkylningshonung

Passade på innan honungen kanderar att fylla på mitt förråd av förkylningshonung. Jag skivar lime eller citron och fyller i burk och häller sedan på honung. Låter den stå några månader så blandas honungen och vätskan från lime/citron. Burken till höger är från förra året. Lime har mera smak än citron, men båda funkar bra. Gör det endast för eget bruk. Så fort jag känner tendenser till förkylning eller hosta tar jag en matsked, känns genast bättre efter.

2020-08-23 12.17.50


Posted in Så här kan man också göra by with comments disabled.

Reservdrottningar

Har några reservdrottningar över som går kvar i Apideor. 500kr + moms per drottning. Kan skicka på måndag per post.
Posted in Drottningodling, Säljes by with comments disabled.

Lindhonung

Nu finns Lindhonung färdig till försäljning. Den kommer att ljusna lite efter någon vecka. Honungslådan är laddad.
Posted in Säljes by with comments disabled.