Drottningar och avläggare för 2024

Nu när vintern fått sitt grepp över oss är det hög tid att planera för Bisäsongen 2024.

Under 2024 kommer jag att erbjuda:

Oparad drottning från v. 22 Pris 275kr inkl. moms. + portokostnad för rek.

Parad drottning från v. 24 Pris 715kr inkl. moms. + portokostnad för rek.

10% rabatt på drottningar som beställs före den 30 april. (gäller endast drottningar) Drottningar levereras i turordning som beställningen kommit in. Skickar endast som Rek då posten tar lång tid på sig att leverera vanliga brev.

Skaksvärm inkl årets drottning Pris 2300kr inkl. moms. c:a 1,5kg bin + årets drottning. Levereras i gul plast låda som lånas ut och lämnas tillbaka när skaksvärmen är överförd till bikupan.

Avläggare på 6 ramar + årets drottning. Pris 2800kr inkl. moms. Ta med egen transportlåda. Endast bin och ramar på Lågnormal ingår. 3-4 ramar med ägg, larver och bin. 2-3 ramar med mat och bivax. Leverans från V. 26.

Avläggare på 6 ramar + årets drottning inkl. 6 ramars transportlåda. Pris 3000kr inkl. moms. Transportlådan kan senare användas när man gör avläggare m.m. Bin och ramar på Lågnormal ingår. 3-4 ramar med ägg, larver och bin. 2-3 ramar med mat och bivax. Leverans från V. 26.

Övervintrad avläggare med drottning från 2023. Pris 4550kr inkl. moms. Ta med egen transportlåda. 10 ramar på Lågnormal, 5-7 ramar med larver, ägg, bin och 3-5 ramar med mat och vax. Leverans från V. 18.

Registrerad för F-Skatt och moms.

Gör beställningen till: info@biodlarn.se


Posted in Säljes, Bidrottningar och avläggare by with comments disabled.

Foderlådorna plockas bort

Åkte runt idag och samlade in foderlådorna jag lämnade framme vid senaste besöket. Jag har mycket material i bigården så att när vi kommer till våren finns allt på plats, redo att användas.
Det går bra att utomhus, men kan jag få plats i en lada eller liknande är det bättre.


Posted in Allmänt by with comments disabled.

Foderlådorna tas bort

Nu har bina dragit ner vintermaten och jag tar bort foderlådorna. Bina är snälla och jag kan jobba lugnt utan handskar. När jag lyfter av foderlådan kollar jag noga på undersidan, det har hänt att drottningen befunnit sig där. Foderlådorna ställer jag på sidan så bina flyger hem. Vid nästa besök så ställer jag undan lådorna för vinterförvaring.


Posted in Invintring by with comments disabled.

Vinterförvaring

Efter att alla ramar är slungade så kör jag ut alla lådor till bigårdarna så att all utrustning finns där när jag behöver det nästa säsong och frigör plats i slungrummet.
Längst ner har jag en skiva med ett hål i mitten med nät som hindrar insekter och möss att ta sig in. På skivan ställer jag lådorna och avslutar med en lika dan skiva överst och förhöjningarna på sidorna gör att luften kan dra igenom efter jag satt på ett tak. Inget behov av tidningspapper eller Ättika. Bäst är i en lada/skjul, men det går bra utomhus också. Har hittills inte haft problem med Vax mal när jag gör så här.


Posted in Så här kan man också göra, Vaxhantering by with comments disabled.

Fortsättning på invintringen

Nu börjar jag fylla på med mera vintermat. När jag kom ut till en bigård ser jag nätet från en botten på marken. Känner igen fenomenet sedan tidigare, då var det en Grävling som slitit bort nätet och försökt ta sig in och äta Honung. Som tur var upptäckte jag problemet i tid och tog fram en botten jag hade i bilen och bytte, problemet fixat på en gång. Får jag återkommande problem så måste jag byta till träbottnar i denna bigård.


Posted in Invintring by with comments disabled.