Märkning av honung

Dags att märka upp mera burkar med honung. Jag lagrar burkarna omärkta och sätter på etiketter efter hand jag säljer honung.


Posted in Allmänt, Saker vi gör under lågsäsongen., Säljes by with comments disabled.

Märkning av honung

Tillbringade eftermiddagen till att märka upp honungsburkar. Frostmönstret man ser beror på att honungen har låg vattenhalt och kommer att öka lite till. Vid slungningen kollade jag regelbundet vattenhalten och proverna visade mellan 16-18%. Honunglådan med självbetjäning är laddad utanför huset.


Posted in Allmänt, Saker vi gör under lågsäsongen. by with comments disabled.

Höst jobb

Trots tråkigt höstväder åkte jag ut till mina bigårdar och plockade bort foderlådorna jag lämnat vid senaste besöket. På några ställen kan jag förvara lådor i en lada eller skjul och det är guld värt. På övriga ställen lådor utomhus i anslutning till bigården.
Posted in Allmänt, Saker vi gör under lågsäsongen. by with comments disabled.

Ljunghonung

Ikväll så märkte jag upp årets Ljunghonung. Många har frågat efter ljung honung, men nu äntligen kan jag börja sälja den.


Posted in Allmänt by with comments disabled.

Slutskattning

Idag så slutskattade jag och hämtar in den andra gången med ljunghonung. Hade kunnat slutskatta 1-2 veckor tidigare, men tiden räcker inte till när man har ett jobb att sköta också. För några dagar sedan satte jag en bitömmare på varje samhälle mellan yngelrummet och skattlådor. Idag så var det bitomt och lätt att hämta in. Samtidigt varroa bekämpar jag med Apiguard och ger en halv hink med bifor i foderlådor. Kommer tillbaka om 1-2 veckor och ger ytterligare en halv hink bifor.


Posted in Allmänt, Invintring, Varroa bekämpning by with comments disabled.