Foderlådorna plockas bort

Åkte runt idag och samlade in foderlådorna jag lämnade framme vid senaste besöket. Jag har mycket material i bigården så att när vi kommer till våren finns allt på plats, redo att användas.
Det går bra att utomhus, men kan jag få plats i en lada eller liknande är det bättre.


Posted in Allmänt by with comments disabled.

Höstmarknad vid Hembygdsföreningen

Medverkade på Höstmarknad hos Hembygdsföreningen i Närkes Kil idag. Alltid kul med lokala marknader och träffa både nya och gamla kunder. Fick prata med många kunder som annars kommer till mig och handlar honung i min ”honungslåda” vid min infart.


Posted in Allmänt by with comments disabled.

Sista skattningen

Lite senare än jag tänkt från början så hämtar jag in sista skattlådorna för säsongen. För några dagar sedan placerade jag bitömmare under skattlådorna så idag när jag hämtade in lådorna så är det bara att ta dom bifria lådorna utan skyddskläder på mig. Sedan lyfter jag bort bitömmaren och lägger på täckskivan. Använder ingen rök, men bina är lugna och visar inget tecken på aggregation. Bra drottningar producerar bra bin som är snälla.


Posted in Allmänt by with comments disabled.

Sent drottningbyte

Passar på och gör några sena drottningbyten. Använder min Snelgrove bräda som är det säkraste sättet jag testat att lyckas med ett drottningbyte. Gamla drottningen kvar i nedre yngelrummet och över skattlådor placerar jag Snelgrove brädan och där på yngelrum utan drottning och sedan placerar jag den nya drottningen mellan två ramar nära yngel i en utätningsbur. Efter en vecka kollar jag och finns ägg så har jag lyckats och jag kan ta bort gamla drottningen och förena dom båda yngel rummen.


Posted in Allmänt, Drottning byte by with comments disabled.

Carnica bidrottningar

Finns ett mindre antal Carnicadrottningar parade på min privata parningsplats för omgående leverans. Pris: 715kr inkl. moms skickas som Rek. mot portokostnad 85kr för säker och snabb leverans.
Kommer att finnas mindre antal parade Carnicadrottningar för leverans den 20/8.
Sista chansen för säsongen att beställa parade drottningar.

Beställning görs till: info@biodlarn.se


Posted in Allmänt, Drottningodling, Säljes, Bidrottningar och avläggare by with comments disabled.