Höst förberedelser

Passade på idag att förbereda slutet på säsongen. Jag sågar till skivor som passar mitt ramformat och tar en hålsåg och gör ett hål. Kör med 83mm hålsåg. Sedan tar jag av spillbitar och gör en distans på båda sidorna som blir under sida och sätter ett nät som håller insekter borta. Jag använder den typen av skivor till förvaring av ramar med mellanväggar och slungade ramar. En underst och sedan ställer jag lådor med ramar och sedan en till skiva överst. Ventikationshålen gör att det blir skorstensdrag och det håller vaxmalen borta.

Gör också innertak där jag klipper till tjockare plast (overhead film) och fäster med tejp i ena kanten som gör att jag kan öppna och stänga efter behov. Hålet kan jag använda till flera olika saker efter behov.




Posted in Bygga själv, Så här kan man också göra, Vaxhantering by with comments disabled.

Lokal honungsförsäljning

Jag hade en gammaldags trågkupa som jag bytt lite trä plank på och sedan målat om. Byggt en hylla högt upp att ställa honungsburkarna på.  Nu är det enklare att sälja sin lokala honung till förbipasserande.


Posted in Allmänt, Bygga själv, Så här kan man också göra by with comments disabled.

Bygga lådor

Så här bygger jag mina lådor som är oisolerade. Efter denna vinter hade jag inga vinterförluster och inga problem med fukt heller. 7 av 10 samhällen invintrades med oisolerade lådor.


Posted in Bygga själv by with comments disabled.

Bygga bottnar

Innan allt regn och kallt väder så gjorde jag klart några bottnar som jag inte han göra färdigt i höstas. Hög botten med en skiva som jag kan ta ur bakifrån och använda ner fälld i bak kant i vinterläge. Flustret har så låg öppning så att jag slipper möss på vintern.


 

 


Posted in Bygga själv by with comments disabled.

Sågat ramar.

I helgen har jag sågar upp ramvirke, bäst att passa på innan det blir för kallt ute. Räcker nog till c:a 90 ramar. Nu borde jag ha så det räcker till nästa biodlings år. Spika ihop och tråda kan man göra i vinter inomhus i värmen.


Posted in Bygga själv by with comments disabled.