Målning av parningslådor

Nu förbereder jag inför drottningodlingen med nya Mini-plus lådor som ska målas. Tidigare har jag använt Apideor, men ska testa en annan typ av låda som jag tror har sina fördelar. Enda sättet att veta är att testa själv.
Posted in Drottningodling, Saker vi gör under lågsäsongen. by with comments disabled.

Bisamhällen till salu

Säljer några övervintrade Carnica bisamhällen på en låda Lågnormal. Drottning från 2020 parad på min privata parningsplats där mina bigårdar ligger i en cirkel omkring. Behandling mot varroa i höstas med Apiguard. 10 ramar med bin och drottning. Låda, tak och botten ingår ej. Leverans kan ske i april/maj när vädret är lämpligt. 3000 + moms (3750kr inkl moms) per samhälle. Finns i närheten av Örebro

Övervintrade samhällen är slut nu, kommer att erbjuda övervintrade samhällen till nästa vår igen.

Senare i sommar kommer jag att erbjuda parade Carnica bidrottningar för 500kr + moms (625kr inkl. moms) prel. leverans i från första halvan av juni beroende på väder. Beställ drottningar senast den 30 april så får du 10% rabatt. Odlar drottningar under hela sommaren.

Skaksvärm (c:a 1,5kg bin) med parad Carnica drottning från 2021 1600kr + moms (2000kr inkl. moms) leverans efter jag fått fram parade drottningar i första halvan av juni

Beställs här:Posted in Avläggare, Drottningodling, Säljes by with comments disabled.

Reservdrottningar

Har några reservdrottningar över som går kvar i Apideor. 500kr + moms per drottning. Kan skicka på måndag per post.
Posted in Drottningodling, Säljes by with comments disabled.

Jobb i bigårdar trots värmen

Trots värmen måste bina kollas och se om fler skattlådor behövs. Eftersom jag har flera bigårdar kunde jag besöka ett antal som har eftermiddagsskugga. Med lite svaga vindar var det trots 29c ganska skönt ute. Kollade en bigård jag skapat i våras där jag flyttat svaga samhällen från vintern. Ser inga konstigheter men än att dom är svagare, bra äggläggning och väldigt snälla bin. Det dom har gemensamt är att alla hade mycket vinterfoder kvar i våras som hindrade drottningen att lägga ägg. Har man många drönare i skattlådan kan man sätta en bit från en gren mellan spärrgallret och skattlådan så kommer drönarna ut. Besökte också mitt parningsområde och gjorde klart några drottningar för leverans.


Posted in Allmänt, Drottningodling by with comments disabled.

Parade Drottningar 2020

Har några av årets parade drottningar för omgående leverans, kan skickas måndagar eller hämtas enligt överenskommelse. 500kr + moms. Odlar drottningar hela sommaren så fler kommer senare.

OBS! För sent att beställa skaksvärm denna säsong.  Kommer att erbjuda igen till nästa såsong igen. Beställ i god tid.

Skaksvärm med åretsdrottning, c:a 1,5kg bin. 1600kr + moms. endast för avhämtning. Man får låna multibox som sedan returneras tillbaka till mig.


Posted in Allmänt, Drottningodling, Säljes by with comments disabled.