Nu är det hög tid att planera sin biodling under 2022.

Parade Carnica bidrottningar kommer att finnas prel. från mitten på juni klar för leverans, beroende på vädret under våren. Mina bigårdar är placerade runt min parningsplats för att säkerställa högt antal av drönare i området i samband med parning. Pris för en parad drottning: 650kr inkl moms (520kr exkl. moms) + postens kostnad för rek. Eftersom flera adresser får varannan veckas utdelning så skickar inte längre drottningar som vanligt brev. Beställ innan den 30 april och du får 10% rabatt.

Skaksvärm (c:a 1,5kg bin) med parad Carnica drottning från 2022 1680kr + moms (2100kr inkl. moms) leverans efter jag fått fram parade drottningar i första halvan av juni. Endast avhämtning!

Alla skaksvärmar för säsongen 2022 är bokade

Säljer några övervintrade Carnica bisamhällen på en låda Lågnormal. Drottning från 2021 parad på min privata parningsplats där mina bigårdar ligger i en cirkel omkring. Behandling mot varroa i höstas med Apiguard. 10 ramar med bin och drottning. Låda, tak och botten ingår ej. Leverans kan ske i början på maj när vädret är lämpligt. 3120 + moms (3900kr inkl moms) per samhälle. Finns i närheten av Örebro. Beställ i god tid, förra året fick jag säga nej till några sena förfrågningar.

Alla övervintrade samhällen för säsongen 2022 är bokade, det går bra att anmäla sig till en reservlista om jag får återbud.

Registrerad för f-skatt och moms.

Gör din beställning nedan:  Posted in Drottningodling, Säljes by with comments disabled.

  Dags att göra avläggare

  I dag på eftermiddagen i hettan åkte jag ut till min parningsplats och kollade hur många parade drottningar jag har, och det ser bra ut nu med flera parade drottningar och fler är på gång. Passar på att plocka 5 drottningar och sätta dom i tillsättningsburar.

  I anslutning till parningslådorna har jag en bigård där jag i våras sålde övervintrade samhällen och ska nu dela samhällena och ersätta dom jag sålde.Att tillsätta en parad drottning vid delning är det effektivaste och säkraste sättet att lyckas, drottningen kommer snabbt igång med äggläggningen.

  Vid delningen måste jag hitta drottningen eftersom jag vill ha henne kvar på gamla platsen, det underlättar med märkta drottningar. Innan jag börjar plockar jag fram alla delar jag behöver.Jag tar minst halva yngelrummet till ny plats, minst en ram med foder och tillsätter den nya drottningen i tillsättningsburen. Sen på med spärrgaller och en skattlåda med nyslungade ramar. Nu flyger dragbina hem till gamla samhället och ungbina som är kvar accepterar den nya drottningen utan bekymmer.


  Posted in Avläggare, Drottningodling by with comments disabled.

  Parade drottningar

  Har nu ett antal nyparade Carnica drottningar som kan skickas på måndagar eller hämtas efter överenskommelse. 500kr + moms (625kr inkl. moms)

  Kommer löpande att få fram nya drottningar under sommaren.

  Drottningarna är parade på mitt privata parningsområde där mina bigårdar ligger omkring för bra parning.

  Är registrerad för F-skatt och moms.

  Beställs här:   Posted in Drottningodling, Säljes by with comments disabled.

   Drottningar för leverans

   Drottningar som ska levereras idag🐝🐝🐝🐝


   Posted in Drottningodling by with comments disabled.

   Laddar skaksvärm och drottningar för leverans

   Laddar 4 st skaksvärmar med bin från skattlådor och en drottning som ska hämtas imorgon och två drottningar som ska hämtas ikväll.


   Posted in Avläggare, Drottningodling by with comments disabled.