Reservdrottningar

Har några reservdrottningar över som går kvar i Apideor. 500kr + moms per drottning. Kan skicka på måndag per post.
Posted in Drottningodling, Säljes by with comments disabled.

Jobb i bigårdar trots värmen

Trots värmen måste bina kollas och se om fler skattlådor behövs. Eftersom jag har flera bigårdar kunde jag besöka ett antal som har eftermiddagsskugga. Med lite svaga vindar var det trots 29c ganska skönt ute. Kollade en bigård jag skapat i våras där jag flyttat svaga samhällen från vintern. Ser inga konstigheter men än att dom är svagare, bra äggläggning och väldigt snälla bin. Det dom har gemensamt är att alla hade mycket vinterfoder kvar i våras som hindrade drottningen att lägga ägg. Har man många drönare i skattlådan kan man sätta en bit från en gren mellan spärrgallret och skattlådan så kommer drönarna ut. Besökte också mitt parningsområde och gjorde klart några drottningar för leverans.


Posted in Allmänt, Drottningodling by with comments disabled.

Parade Drottningar 2020

Har några av årets parade drottningar för omgående leverans, kan skickas måndagar eller hämtas enligt överenskommelse. 500kr + moms. Odlar drottningar hela sommaren så fler kommer senare.

OBS! För sent att beställa skaksvärm denna säsong.  Kommer att erbjuda igen till nästa såsong igen. Beställ i god tid.

Skaksvärm med åretsdrottning, c:a 1,5kg bin. 1600kr + moms. endast för avhämtning. Man får låna multibox som sedan returneras tillbaka till mig.


Posted in Allmänt, Drottningodling, Säljes by with comments disabled.

Svärm nr. 2 hämtad.

Idag var det dags för svärm nr 2. Fick ett samtal från Latorp om en svärm i ett äppelträd så det var bara att ge sig av och hämta hem. Höjden var ganska gynnsamt så det gick utan problem att få med sig svärmen från familjens trädgård. Har under dagen hört från olika håll att totalt fyra svärmar gått runt om i Örebro.

När svärmen är lämnad till sitt nya hem så åker jag iväg och laddar kläck färdiga puppor i Apidea lådor och ställer ut på min parnings plats.


Posted in Allmänt, Drottningodling, Hämtar svärm by with comments disabled.

Nu är värmen på gång!

Äntligen ser det ut som att värmare väder är på väg. Första pupporna är kläck färdiga och jag laddar Apideor och ställer upp på min parningsplats. När jag jobbade kom ett bi med pollen och mellanlandade på min arm en stund.

På bigården vid mitt hus sätter jag på enkla pollenfällor, men jag aktiverar inte på än gång. Redan efter någon minut kommer bin tillbaka och får svårt att hitta in eftersom det inte ser ut som vanligt. Under morgondagen så lär dom sig hitta rätt igen och jag kan aktivera pollenfällorna.


Posted in Allmänt, Drottningodling by with comments disabled.