Varroa kontroll

Det var ett tag sedan senaste inlägget, men tiden springer iväg när man har ett heltidsjobb och samtidigt har en större biodling än vanliga hobbybiodlare. Men det är svårt att minska ner när det är i bigården jag trivs bra och kan släppa allt omkring i livet.
Gräset har vuxit bra i juli och jag passar på att slå gräset vid besöken i bigårdarna och tar nu bort pollenfällorna jag satt ut.
Avvaktar och ser om det blir något mera drag, känner mig osäker på Ljung eftersom juni var torr.
Gör en kontroll av Varroa med Easy Check. Tar 1dl bin från yngelrummet och tvättar bina i alkohol genom att skaka burken i 1 minut. I detta samhälle hittar jag 3 Varroa i provet. Bra att hålla koll så man vet hur det ser ut och kan planera åtgärder efter det.


Posted in Allmänt, Varroa bekämpning by with comments disabled.