Invintringen startar

Idag började jag att invintra bina efter att jag slutat mitt ordinarie jobb. . Jag börjar med att förbereda och plockar fram vintermaten (Bifor), foderlåda och Apiguard mot Varroa innan för att kunna jobba snabbt med bina. I samhällen som jag ska invintra på två lådor och lyfter av övre lådan och placerar en förpackning Apiguard i ena hörnet, och sedan på med foderlådan. Samma sak gör jag på alla samhällen o bigården innan jag häller på en halv hink Bifor på varje samhälle. Planen är att jag kommer tillbaka om några veckor och fyller på med ytterligare en halv hink Bifor och kontrollerar så bin dragit ner vintermaten dom fick sist.
Sen vidare till nästa bigård, jag får beta av alla bigårdar under veckan.
Använde lite rök och bina var otroligt snälla. Jag jobbar alltid utan handskar och hann med två bigårdar och totalt 14 samhällen och inga bistick.


Posted in Invintring, Varroa bekämpning by with comments disabled.