Valsning av mellanväggar

Våren börjar ta fart fast det var kyligt idag. Denna eftermiddag gjorde jag nya mellanväggar som jag kommer att behöva när jag ska göra nya avläggare i sommar. En mall av plywood doppar jag i vax och sedan skär jag bort överflödet. Sedan valsar jag och tar fram en ny mall i den storlek jag vill ha mellanväggarna. Ett bra resultat på några timmars jobb i friggeboden. Eftersom jag är självförsörjande på bivax så vet jag hur vaxet är hanterat. Det kommer in vax från utlandet via Wish/Geek, Amazone och några som säljer biredskap säljer också vax från utlandet. Det vaxet kommer förr eller senare in i kretsloppet för vax för omsmältning till nya vaxkakor. Inte all bivax från utlandet är 100% vax, från kina har det kommit partier med paraffin in till Sverige och orsakat kakras.


Posted in Vaxhantering by with comments disabled.