Sommarmöte

Örebro biodlarförening har idag tillsammans med Köpings biodlarförening haft gemensamt sommarmöte. Vi träffades vid färjeläget i Hampetorp och tog färjan till Vinön, som ligger i Hjälmaren. Under fika fick vi en kort föredrag om Vinön och parningsstationen för Ligustica bin som varit igång under lång tid, med några uppehåll. Vi besökte parningsstationen innan det var tid att gå ner mot färjan för avfärd till fastlandet igen. Väl på fast mark åker vi till Hjälmargården i Läppe för lunch och sedan håller Dag en genomgång hur han invintrar sina bin på enbart mellanväggar. Vi går igenom ändringarna från jordbruksverket som påverkar oss som biodlare. Besiktning av bin som flyttas över församlingsgränser är borttaget och ersatt med skyddsområden och övervakningsområden.


Posted in Örebro Biodlarförening by with comments disabled.