Invintring pågår.

Nu håller jag på och ger bina sitt vinterfoder, för enkelheten så kör jag med bifor och häller i foderlådor. Det ena samhället har jag redan börjat ge vinterfoder för en vecka sedan och nu har jag förstärkt  det samhället genom att skaka av några ramar bin från ett starkare samhälle framför flustret. Ganska snabbt kryper dom in i sin nya bostad.

Jag hade hoppats på lite ljunghonung också, men det blev så lite att det inte var värt att kleta ner slungan.
Posted in Allmänt by with 2 comments.

Comments

 • Alexander skriver:

  Hello Beekeeper,

  Nice site.
  I see you also breed queens.
  Please send me an e-mail.
  When do you start breeding again>

  Greetings from France

  • Thomas skriver:

   Hey Alexander.

   I plan to start queen breed in the end of May or beginning of June next year, dependence on the weather. In Sweden the summer comes later then in France. This year the queen breed was good, but from the middle of July i have big problems with wasps. They have robbed the hives with the new queen and bees and kill them before they grow strong. I found many bees cut in half. My plan was to have 10 hive this time, but now i only have 3 hives. Next year i will put out the wasp trap in April. I have learn alot of beekeeping this year and i have many ”old” beekeepers to learn from and ask for advice. This was my second year of beekeeping, but i hope to continue in many years from now.

   //Thomas