Invintring

Har inte uppdaterat på ett tag, det har varit mycket att stå i förutom biodlingen.

För en vecka sedan började jag invintra mina bin i samband med att jag slutskattade. Slutskattningen var en stor besvikelse, hade hoppats på hyfsat ljunghonung, men det var nästan tomt, enstaka lådor fanns lite i och andra helt tomt. Ljungen har blommat fint, men antagligen har allt regnande vi haft när ljungen blommade sköljt bort nektarn i blommorna. Ska nog inte vänta på ljungen nästa år för det blir oftast en besvikelse och ljungen är jobbig att slunga och sila. Satsar nog på invintring i mitten på augusti nästa år så får jag en lugnare höst.

Efter att jag tagit bort skattlådorna så får varje samhälle en förpackning Apiguard och på med foderlådorna. Jag ger bara en halv hink Bifor per samhälle varje gång. Sedan kom jag tillbaka igår och fyllde på en halv hink till och samtidigt kan jag se om bina dragit ner sockervattnet, om inte så är något fel och kan åtgärda det snabbt.


Posted in Invintring by with comments disabled.