Delning av bisamhällen

Idag har jag delat dom sista av mina starka samhällen. Jag valde att göra två avläggare på ett starkt samhälle. Jag tillsätter en parad drottning som jag odlat hemma på min hemma bigård. Odlar man egna drottningar är man inte beroende av drottningodlare och när dom skickar. Nu planerar jag själv när jag ska byta drottning eller dela ett samhälle. Jag odlar från flera olika mödrar och märker upp och dokumenterar så jag vet varifrån drottningarna kommer för att kunna följa upp i framtiden.  Egentligen spelar det ingen roll vart drottningen hamnar, bara jag vet var hon är. Men nu vald jag att ha henne kvar, men jag märkte henne så att jag lättare hittar henne nästa gång. Dom båda avläggarna får var sin parad drottning i bur tillsatt. Båda skattlådorna var fyllda  så moder samhället fick ytterligare en skattlåda. Jag förminskar flustret på avläggarna för att förhindra röveri.

 


Posted in Avläggare by with comments disabled.